MVO

Ons sociaal engagement

België barst van de mooie organisaties en intiatieven die met een mateloze inzet de wereld voor iedereen wat mooier proberen te maken. Sociaal engagement en sociale organisaties hebben een enorm belang in onze huidige maatschappij, waarin niet iedereen met evenveel geluk geboren wordt en waar klimaatverandering dier en natuur bedreigt.

Ook TinC wil als kleine onderneming actief bijdragen tot het welzijn in deze samenleving. Dagelijks volop in het bruisende bedrijfsleven zitten is één. Maar TinC wil ook midden tussen mens en maatschappij staan. Pas dan krijgen we als organisatie echt sterke wortels. Daarom steunt TinC op verschillende manieren sociale organisaties en waardevolle projecten in de non- en social profit.

Ontdek hoe TinC steunt

Sociale kerstactie

Kerstactie

Jaarlijks verrast TinC haar klanten met een kleine attentie tijdens de kerstperiode. Een gebaar dat altijd warm onthaald wordt, maar vanaf 2015 willen we het anders aanpakken. Er zijn talloze sociale organisaties die een duwtje in de rug goed kunnen gebruiken en daar werkt TinC graag aan mee.

TinC schenkt daarom het budget dat normaal besteed wordt aan de kerstattenties graag aan een goed doel. Uit de talloze mooie organisaties die België telt, selecteren we hiervoor drie goede doelen die het budget op een duurzame manier kunnen besteden.

Daarna is het aan onze klanten! Via een nieuwsbrief krijgen zij in november de kans om te stemmen op het goede doel van hun keuze. In december wordt de winnaar bekend gemaakt en wordt het specifieke project waaraan het geld zal worden besteed toegelicht. 

Dit jaar viel ons oog op de volgende organisaties:

Chocolaatjes voor Menno’s droom

Chocolade

TinC steunt de organisatie Menno’s droom vzw door eindejaarschocolaatjes bij hen aan te kopen en deze als kerstattentie aan de klanten uit te delen. Menno’s droom is een initiatief dat werd opgericht door de ouders, vrienden, familie en buren van Menno. Na een moedige strijd van 6 jaar tegen lymfeklierkanker moesten zij in 2014 op 11-jarige leeftijd afscheid van hem nemen.

Het doel van de vzw is initiatieven te nemen ten voordele van kinderen met kanker en hun familie. Door de aankoop van de chocolaatjes steunt TinC de vzw financieel en tegelijkertijd wordt het bestaan van de vzw bij klanten in de verf gezet.    

Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Natuurhulpcentrum Opglabbeek

TinC is begaan met mens, milieu en natuur. Daarom zet TinC-oprichtster Els Van Aerschot zich als vrijwillig chauffeur in voor het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Het Natuurhulpcentrum is een opvangcentrum voor zieke en gewonde dieren, dat mensen ook via educatie miliebewuster wil maken. De vrijwillige chauffeurs halen gratis en met eigen vervoer gesignaleerde dieren op en brengen hen naar het Natuurhulpcentrum.